Home Ön itt van:
2007. január 30. kedd 17:00
1088 Budapest, Rákóczi út 15.
Könyvbemutató

Dante Marianacci:
Tiszavirágzás
Noran, 2006. ford.: Lukácsi Margit

Dante Marianacci, a budapesti Olasz Kulturális Intézet igazgatója költő, prózaíró és esszéista, kilenc verseskötete, két esszé- és interjúkötete, több elbeszélése jelent meg. A Tiszavirágzás a második regénye.


Változatok Itáliára -- Európai Utas 2006/4
Főszerkesztő: Módos Péter

A magyarok évszázadok óta örömmel csodálják az olaszországi múzeumokban és templomokban az ókor emlékeit, a reneszánsz képeit, a barokk szobrait. Itáliáról beszél a folyóirat legutóbbi száma. A szerzők közül vannak, akik már a múltból szólnak hozzánk, mint Cs. Szabó László, Genthon István vagy Vujicsics Sztoján. A múltat tárja az olvasó elé Jászay Magda, Mihályi Géza és Szörényi László. Csorba László, a Római Magyar Akadémia igazgatója, a jelen kihívásairól számol be, míg Erdődy Gábor szentszéki nagykövetünk a Vatikánról beszél. Világhírű olasz írók: Fulvio Tomizza, Claudio Magris és Giorgio Pressburger mutatják be Triesztet és hosszan folytathatnánk a szerzők sorát, akik emlékeikről mesélnek, melyek Rómához, Velencéhez, Firenzéhez, Bolognához, Salernóhoz, egyszóval a varázslatos Itáliához kötik őket.


Marianacci regényéről Szabó Győző, az ELTE BTK Olasz Tanszékének docense, a Római Magyar Akadémia volt igazgatója, a folyóiratról Lator László költő-műfordító beszél.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.