Home Ön itt van:
2008. január 22. kedd 10:00 - 2008. február 8. péntek 18:00
Közép-európai Kulturális Intézet Cím: Budapest, 1008. Rákóczi út 15.
NÁPOLYTÓL DÉLRE- és képek Dante Marianacci verseihez- Kiállítás
Nicola Giuseppe Smerilli olasz fotóművész kiállítása
Kiállítás
Nicola Giuseppe Smerilli 1948-ban született Petacciatóban (Molise).
A bari Szépművészeti Főiskola Díszlettervező tanszékének, valamint a Főiskola által alapított Művészeti Kommunikáció és Módszertan kurzusán a fotózástörténet és –technika oktatásának vezetője.
A hetvenes évek derekán a festészet helyett a fotózással kezd foglalkozni azzal az eltökélt szándékkal, hogy megmutassa mindazt, ami nem mindig látható, amit egy felszínes pillantás elkerül.
A ’90-es évek elejétől légifelvételeket is készít, hogy megmutassa, hogyan nyomja rá bélyegét az idő a természetre és civilizációra.
A 64 fotóból álló kiállítás Itália legszebb vidékeire kalauzol bennünket, a varázslatos déli tájakra. Jellegzetes arcok, tájak madártávlatból.

A rendezvény másik témája N. Giuseppe Smerilli olasz fotóművész kiállítása A. Dante Marianacci versei alapján.

A „gondolatok csörgedezése”, mely Dante Marianacci költő verseit jellemzi, itt olyan képeket idéz föl, melyeket Nicola Giuseppe Smerilli fotóművész az embert, a fiatal, mindig örök, utazásban és utazásra született Odüsszeuszt körülvevő természetes valóságban talál meg és fedez fel: a Smerilli által megragadott és megszűrt, költői részletekbe zárt lelkiállapot érzelmekkel és líraisággal árnyalt színekben és formákban jut kifejezésre.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.