Home Ön itt van:
2008. március 20. csütörtök 10:00 - 2008. április 11. péntek 18:00
Közép-európai Kulturális Intézet (Budapest, 1088. Rákóczi út 15. )
- A NYÁRI JÁTÉKOK ÉS GORAN VRANIC FOTÓKIÁLLÍTÁSA
Hangok és képek - A város és a tenger
Kiállítás
Dubrovnik (Raguza) és Budapest együttműködésének ezen alkalmával két, hazájában jól ismert fotóművész mutatkozik be Budapesten.

Goran Vranić egy neves fotográfus család sarja. Fényképezőgépe segítségével megelevenedik a történelem és a mindennapi élet. A művész elsősorban tematikus ciklusairól ismert, melyek közül legjellemzőbbek a tengerparthoz kötődő sorozatok, vagy a zenei világ képviselőiről készített alkotásai. Vranić művészetének egyedisége a digitális fotózás alkalmazásában is rejlik. Előszeretettel választja képei témájául a színegyütteseket, melyek szépségét a távolság, vagy több, különböző felület egybeolvadása adja. A Közép-európai Kulturális Intézetben Dubrovnik és a tenger kapcsolatát fogja bemutatni a magyar közönségnek.

Damil Kalogjera alkotásain keresztül a színházi, zenei kultúra és Dubrovnik kapcsolódik össze vizuális egységben. Kalogjera 1977 óta készít fotókat, első művészeti díját a Studentski list-nek végzett munkájáért kapta. 1979-ben a fényképezést választotta hivatásul. Az 1980-as évek végére különböző magazinok és lapok számára dolgozott, főleg portrémegrendeléseket és riportfotókat készített, illetve színházi és táncművészeti feladatokban közreműködött.
A ’90-es évek elejétől a tanulmányi-, alkalmazott és tájfotózás felé fordult, majd a Dubrovniki Nyári Játékok hivatásos fotósaként is dolgozik, melyekből most kiállított művei adnak ízelítőt.

A Dubrovniki Nyári Játékok, mely mintegy keretbe foglalja a kiállításmegnyitókat, minden évben július 10. és augusztus 25. között kerül megrendezésre. A nemzetközi hírű nyári fesztiválon ismert horvát és külföldi művészek lépnek fel, szabadtéri koncertek, színházi előadások sorozata várja az odalátogatókat.

A március 19-i rendezvény a Horvát Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének és Dubrovnik város Önkormányzatának közreműködésével nyílik meg.
Belépődíj: nincs

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.