Home Ön itt van:
2008. április 17. csütörtök 10:00 - 2008. május 6. kedd 18:00
Közép-.európai Kulturális Intézet, 1088. Rákóczi út 15.
- Kiállítás az I. világháború cs. és kir. Sajtóhadiszállásáról -
Kiállítás
A müncheni Adalbert Stifter Alapítvány 2003-ban az I. világháború császári és királyi Sajtóhadiszállására behívott újságírók, írók és művészek tevékenységéről rendezett kiállítást, amelyet Közép-Európa számos nagyvárosában láthattak már.

A Közép-európai Kulturális Intézet a világháború befejezésének közelgő 90. évfordulója alkalmából fogadja most az Adalbert Stifter Alapítvány gyűjteményét, melyet számos magyar vonatkozású anyaggal egészít ki. A kiállításon 38 fotótablókép, színes plakát, Mednyánszky László rajzai, olajfestménye, Nagy István egy pasztellképe, Vaszary János két kisebb alkotása, illetve képeslapok, fotók, személyes tárgyak egyedi gyűjteménye lesz látható.


A kiállítás magyarországi kurátorai: Császtvay Tünde, irodalomtörténész, Gellér Katalin művészettörténész, és dr. Ujváry Gábor, történész.

A kiállítás magyarországi megrendezését az Osztrák Kulturális Fórum - Budapest, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, és az Eötvös Könyvtár támogatta.
Belépődíj: nincs

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.