Home Ön itt van:
2008. május 16. péntek 10:00 - 2008. június 9. hétfő 18:00
Közép-európai Kulturális Intézet, 1088. Budapest, Rákóczi út 15.
Kiállítás
MURAVIDÉK

- korok és kultúrák keresztútján -A lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, a lendvai Galéria Múzeum és a Közép-európai Kulturális Intézet közös kiállítása május 15-én nyílik meg.

Tárlatunk történelmi, művészeti és néprajzi szempontból járja körbe a fejlődő gyógyfürdőiről, egyedi konyhájáról és vonzó kirándulóhelyeiről ismert tájat.

A több mint 900 km²-es régióban négy nyelvi és kulturális közösség élete kapcsolódott össze; szlovén, horvát, német és magyar ajkú lakosság élt itt. Együttélésük, közös hagyományaik teszik különlegessé a Muravidéket.

Három nagy egység alkotja a kiállítást. A földszinti galériában Zóka Gyula fotóművész harminchat alkotása látható, melyet egy rendhagyó, hat tablón elrendezett képeslapgyűjtemény egészít ki – ez utóbbi az Osztrák-Magyar Monarchia korszakának muravidéki falvait, városait mutatja be.
A pincegaléria képzőművészeti és néprajzi tárgyú anyaga a múlt és jelen összekapcsolódását jelképező szobrokat, festményeket, és egyedi textíliákat - hetési hímzéseket - vonultat fel.
A tárgyi anyagot a pincegalériában látható filmvetítés fogja kiegészíteni.
Belépődíj: nincs

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.