Home Ön itt van:
2011. május 8. vasárnap 8:00 - 2011. december 30. péntek 12:00
Strasbourgi Európai Parlament
vándorkiállítás
Kiállítás-megnyitó
A 40 tablóból álló vándorkiállítás Pest-Buda, illetve Budapest 200 éves várostörténetét mutatja be, hídjaink történetén keresztül. A javarészt a BTM Kiscelli Múzeumának anyagaiból válogatott 80-100 kép (korabeli metszet, rajz, dokumentum és művészi fotó) tizenöt csoportra oszlik, korszakok szerint. Minden egységnek egy-egy híd, vagy híddal jól összekapcsolható kép az emblémája. Az emblematikus kép mellé a korszakot jól jellemző egyéb fotó, festmény, vagy metszet társul. A bevezető és összekötő szöveg (Száraz M. György munkája), amely nem csak az adatok, de az adott korszak magyar és közép-európai vonatkozásaiban is eligazít, két változatban és több nyelven készül – a bővebb változat egyben háttér-rajz is, amely mélyebb történelmi összefüggéseket mutat meg. Napjainkban, a 2011-es magyar uniós elnökség és a Duna Stratégia kialakítása és népszerűsítése idején korszerű narrációval beszél ember és természet, város és történelem kapcsolatáról.
A kiállítás május 8-án a strasbourgi Európa Parlament folyosóján kerül először bemutatásra az Európa-nap alkalmából. Ezt követően a gödöllői Művészetek Házában, majd pedig más európai nagyvárosokban lesz látható.
Belépődíj: nincs

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.