Home Ön itt van:
2002. november 20. szerda
Közép-európai Kulturális Intézet
Közép-európai szerdák
Előadás
SAJTÓKÖZLEMÉNY


2002. november 20-án 18 órakor a „Közép-európai szerdák” második klubestjén a Közép-európai Kulturális Intézet a Szerb Fővárosi és Szerb Országos Önkormányzattal karöltve egy olyan régió íróját mutatja be, amely ma geopolitikailag nem “fér bele” Közép-Európa fogalmába. Pedig Milos Crnjanski élete és munkássága nem szólt másról, mint Közép-Európáról és arról az “örökös vándorlásról”, amely Közép-Európa népeit mind földrajzi, mind szellemi létükben jellemzi.

A Csongrádon született Milos Crnjanskit (1893-1977), az elmúlt század szerb irodalmának hányatott sorsú, korszakos jelentõségű nagy alkotóját a műveiből összeállított kétnyelvű (magyar és szerb) irodalmi esten ismerheti meg az érdeklődő közönség.


Ugyanezen a napon, délután 14 órától “Milos Crnjanski és Közép-Európa” címmel kerekasztalnál cserélnek eszmét a téma szerb és magyar szakértői, majd sor kerül az író emlékére rendezett fotódokumentációs kiállítás megnyitására. A szintén kétnyelvű kiállítás a Vajdasági Múzeumból érkezik Budapestre.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.