Home Ön itt van:
2002. december 3. kedd
több helyszínen
Második Nap
Budapest körül

Helyszín: Goethe-Institut Inter Nationes
Időpont: 15 óra
„Nyílt óra”
A budapesti Goethe Intézetet és az épületében működő hangulatos Eckermann Kávéházat Frank Werner kulturális referens mutatja be. Az intézetbejárást tárlatvezetés követi: az érdeklődők megtekinthetik a magyar romák világával foglalkozó hamburgi képzőművész, Tom Siegmann „Vándorló víz” című kiállítását.


Helyszín: Szlovák Intézet
Időpont: 17 óra
„Floricică de la Munte” román népi együttes estje
A neves Piatra Neamţ-i népzenei és néptánc-együttest George Bararu alapította 1971-ben. Az azóta számos nemzetközi fesztiválon sikeresen szerepelt csoport budapesti fellépésén moldvai táncokat, népdalokat és újévi népszokásokat mutat be Viorel Vatamaniuc koreográfiájára. Zenei vezető: Grigore Niţă.


Helyszín: Olasz Kulturális Intézet
Időpont: 17 és 18 óra
17 óra: „Nyílt óra”
Az érdeklődők Giovanni Cataluccio vezetésével megtekinthetik a Bródy Sándor utcai történelmi épületet és betekintést nyerhetnek az olasz kultúra budapesti képviseletének működésébe.
18 óra: Filmvetítés
A „Casomai” c. film vetítése olasz nyelven (felirat és hangalámondás nélkül). A szerelemről, a magánélet és a külvilág problémás viszonyáról szóló film a kortárs olasz filmművészet egyik jelentős alkotása. Rendezte: Alessandro D’Alatri.


Helyszín: Közép-európai Kulturális Intézet
Időpont: 18 óra
Fókuszban a horvát irodalom.
18 óra: A beszélgetés díszvendége Nedjeljko Fabrio
A kortárs horvát irodalom neves képviselőjével, a Bethlen Gábor- és Herder-díjas íróval Kiss Gy. Csaba beszélget műveiről és a közös horvát-magyar kulturális örökségről.
19.30: Horvát művek magyarul – könyvbemutató
A „Croato Hungarica” c. tanulmánykötetet, mely idén jelent meg a Zágrábi Egyetem Magyar Tanszékének kiadásában, Kiss Gy. Csaba mutatja be.
A kortárs horvát költők műveit tartalmazó „Magánszférák reinkarnációja” c. antológiát (Szeged, 2002) Lukács István ismerteti.


Helyszín: Mátyás-templom
Időpont: 20.00
A cseh Ensemble Inégal együttes adventi hangversenye
Közreműködik: Gabriela Viktorová-Eibenová (ének) és Adam Viktora (orgona)
Az Ensemble Inégalt 2000-ben alapította Adam Viktora orgonaművész-karmester és Gabriela Viktorová-Eibenová szopránénekesnő. A fiatalokból álló együttes különböző összetételben lép fel 17-20. századi vokális és instrumentális darabokkal.
A rendezvényre a belépés ingyenes.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.