Home Ön itt van:
2002. december 5. csütörtök
Budapesten
Helyszín: Cseh Centrum
Időpont: 15 óra és 18.30
15 óra: „Nyílt óra”
Az érdeklődők Láng Eszter igazgató-helyettes vezetésével megismerkedhetnek az intézet munkájával és programjaival, majd tárlatvezetés keretében megtekinthetik Tavaszy Noémi „Csehországi emlékeim” c. kiállítását. A kiállított képek eladásából befolyó összeget a művésznő a csehországi árvízkárosultak javára ajánlotta fel.
18.30: Filmvetítés
A „Vadméhek” (Divoké Včely, 2001) c. film vetítése videón. Több, mint 30 év telt el Miloš Forman remekműve, a „Tűz van, babám!” óta, ám a tűzoltóbál továbbra is kulcsszerepet játszik a cseh filmekben. Bocdan Sláma filmje keserédes történet néhány párját kereső fiatalról és az érzelmi elkülönültségről.


Közép-európai Kulturális Intézet
Időpont: 16.30, 17 óra és 18.30
16.30: „Nyílt óra”
A látogatók Szollár Domokos vezetésével megismerkedhetnek a Közép-európai Kulturális Intézet munkájával és programjaival.
17 óra: „Fiatal írók délről”: Lovas Ildikó és Dušan Čater – felolvasás és beszélgetés
Lovas Ildikó a vajdasági magyar irodalom új jelensége, az „Üzenet” c. szabadkai folyóirat főszerkesztője. Az írónőt a nyelv takarékos, koncentrált és tudatos használata jellemzi. Negyedik novelláskötete, a Via del Corso 2001-ben jelent meg Budapesten. Dušan Čater, a ljubjanai Karantanija kiadó szerkesztője. Írásaiban lefegyverző őszinteséggel ír az életről. Második regénye Patosi (Pátoszok) címmel 1999-ben jelent meg. Novellái magyarul „Az első nap” című kortárs szlovén antológiában olvashatók. A szerzőkkel Csordás Gábor beszélget.
18. 30: Könyvbemutató
A pécsi székhelyű Jelenkor Kiadó „Kiseurópa” sorozatát Csordás Gábor, a kiadó igazgatója mutatja be.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.