Home Ön itt van:
2003. április 22. kedd 18:00
Magyarországi Németek Háza – Haus der Ungarndeutschen, Budapest VI., Lendvay u. 22.
Susanne Fischer német nyelvű felolvasó estje
Beszélgetés

Susanne Fischer - mindannyian Fischerek vagyunk
A felolvasó est a Közép-európai Kulturális Intézet az "Egy Faun életéből" című irodalmi programjához kapcsolódó rendezvény.

Susanne Fischer 1960-ban született Hamburgban, írással és irodalomtudománnyal foglalkozik Hohnéban (Celle mellett) él. A bargfeldi Arno Schmidt Alapítvány munkatársa.
„Susanne Fischer tévedhetetlenül írja le vidéki környezetének válogatott furcsaságait, miközben nemzeti jelentőségű (televízió, burgonyasaláta) és beláthatatlan horderejű (svábországi utazás) jelenségek is méltó helyükre lelnek a glosszákban. Mindezt – így Franz Dobler – „galaxisok választják el mindattól, ami a tévéből szatíra címén csörgedez”, Harry Rowohlt pedig nemes egyszerűséggel „megvesztegethetetlennek” nevezi az írónőt. Nem csoda, ha e dicséretek címzettjének bölcsnél bölcsebb megállapításokra futja, az élet egyszerű alapigazságaitól („a világ egyre undorítóbbá válik”) eddig az előrehaladottan egzisztenciális kételyig: „Nem vagyunk-e valamiképpen mindannyian Fischerek?”
(Az 1998-as Esszé a habostortáról ismertetőjéből)

Német nyelvű rendezvény!


Info: 327 0005

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.