Home Ön itt van:
2003. június 11. szerda 18:00
KeKI, Budapest, VIII. Rákóczi út 15.
Koncert

dórémifászólátitanic
Zene – Katasztrófa
Spilák Lajos és Szőke Szabolcs, a Hólyagcirkusz Társulat két művészetromboló zenebohóca etűdöket ad elő Thomas Bernhard szövegeire két violinista, Vajdinger és Krejcik párbeszédében. Ilyeneket: „A színház nem szívességszolgáltató műintézet” vagy „Persze nem látok semmit, csak a szagot érzem, ezt a bűzt … Amely a nézőkből árad, a nézők bűze viszolyogtató”.
Mindezt a „Közép-európai szerdák” és a nagy Thomas Bernhard kiállítás keretében.
Az éppen öt éves Hólyagcirkusz Társulat a formabontó műfajok híve. Etno-opera-buffa, miseria-opera-seria, favola-opera-erotica és zenés kaszkádli műfaji besorolásra hallgató darabjaik mellett már-már konvencionálisan cseng a „Zene-Katasztrófa”. Pedig nem az: Thomas Bernhard szövegeire írt etűdjeik legalább annyira különlegesek, mint olaszos temperamentumú és/vagy üvegcimbalmos színházi balladáik, cirkusztörténeteik vagy különös hangszereken előadott látványszínházuk.
Az előadás során a közönség tükörben lát mindent: magát és a zenészeket, összecsukló kottatartókat, hangszerek keletkezését hegedűtokokból, hólyagokat nejlonzacskóban és vödör vízben. Hiszen Bernhardtól tudjuk: „A kultúra egy szemétdomb, amelyen megterem a színház és a zeneművészet, de akkor is szemétdomb, tisztelt uram”.
Az eseményre 2003. június 11-én, este 6 órakor kerül sor. A nagy Thomas Bernhard kiállítás megtekinthető 2003. június 27-ig, munkanapokon 10-től 18 óráig.
(Közép-európai Kulturális Intézet, 1088 Budapest, Rákóczi út 15.) További információk

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.