Home Ön itt van:
2004. február 11. szerda 18:00
Közép-európai Kulturális Intézet (Budapest, VIII., Rákóczi út 15.)
Peter Truschner könyvbemutatója
Beszélgetés

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Intézetünkbe 2004. február 11-én 18-órakor kezdődő német és magyar nyelvű rendezvényünkre, amelyen Peter Truschner Kígyógyerek című regényét mutatjuk be az Osztrák Kulturális Fórummal közös szervezésben.
Bombitz Attila irodalomtörténész bevezetője után az osztrák író és magyar fordítója, Adamik Lajos, felváltva olvasnak fel részleteket a könyvből, az epizódok között Fejes Kitty táncművész előadása oldja – vagy fokozza – a feszülteséget.

A Kígyógyerek Peter Truschner önéletrajzi forrású, képekben és elemi történésekben gazdag első regénye. Változatos, olykor fülledten érzéki nyelven rajzolja meg egy vidéki kölyök sorsát: fölcseperedését az animisztikus-természeti környezetben, serdülését és korai beavattatását a szexus ősrejtélyeibe. Elszakadását, küzdelmét az Anyával, mely a gyermek féltékenységétől a suhanc előtt felvillanó incesztuskísértésen át vezet el az ifjú érzelmi és szexuális szabadságáig. Milyen hátteret ad mindehhez a hatvanas évek Ausztriája? Egy minden ízében patriarchális ősmacsó nagyapa és a környezet fogságába menekülő nagyanya?

Peter Truschner 1967-ben született Klagenfurtban. Salzburgban kommunikációtudományt, filozófiát és politológiát tanult, ma Berlinben él. Íróként egy színdarabbal debütált, és első regényével, a 2001-ben megjelent Kígyógyerekkel (Schlangenkind) egy év múlva az Európai Elsőregényes Írók Fesztiváljának osztrák résztvevőjévé választották. Könyve magyarul a Mágus kiadó Tempera sorozatában jelenik meg. A kortárs európai szerzőket megjelenítő kisregénysorozat a multikulturalizmus jegyében Európa sokszínűségére szeretné felhívni a figyelmet.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.