Home Ön itt van:
2004. szeptember 9. csütörtök
Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
Dél-tiroli ősz Budapesten
Beszélgetés
Ahogyan ígértük, Bolzano/Bozen városa 2004. szeptember 24. – november 22. között ellátogat Budapestre. A több hónapja tartó közös együttműködés lehetővé tette, hogy a kisebbségi autonómiát valóra váltó, történelméről és természeti kincseiről híres tartomány egy valóban eleven képet tárjon Budapest elé. A rendezvénysorozat szervezői a Közép-európai Kulturális Intézet és Bolzano város vezetősége szeretettel meghívja Önt bemutatkozó sajtótájékoztatójára.

Az eseményen megtudhatják, hogy mit kínál ez a különleges kulturális, turisztikai és gasztronómiai rendezvénysorozat:
• A hozzánk érkező kiállításokat a Dolomitok láncai fűzik össze. A város kultúrájáról, történelméről, kereskedelmi fejlődéséről, népművészetéről, bortermelésének hagyományáról és legfőbb régészeti kincséről: Ötziről, Bolzano város és Dél-Tirol tartomány vezetői tartanak bemutató előadást.
• A november elején sorra kerülő kisebbségi konferenciáról és a közös együttműködésről a társrendező KeKI igazgatója számol be.
• Az először Budapesten látható, Bolzano történetét és jelenét bemutató átfogó várostörténeti kiállítást a tárlatot befogadó Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója ismerteti.
A sajtótájékoztatón jelen lesznek a rendezvénysorozatban résztvevő bolzanói és hazai partnerintézetek vezetői.

A helyszínen tovább folytatódik júliusi gasztronómia túránk! A vállalkozó szellemű vendégeket újabb aromás bor- és ízes sajtkülönlegességekkel, az utánozhatatlan alpesi levegőn szárított zamatos sonkával és egyedi Loacker csokidesszerttel várjuk.

Legyen a vendégünk!
Módos Péter, a Közép-európai Kulturális Intézet igazgatója és Bolzano város vezetősége

Részvételi szándékát kérjük, jelezze Balla Orsolyánál az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 476-3532-es telefonszámon, illetve Császi Dóránál az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 476-3525-ös telefonszámon.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.