Home Ön itt van:
2004. szeptember 24. péntek - 2004. november 22. hétfő
KeKI galéria és más budapesti helyszínek
Kiállítás
Világot látni sokféleképpen lehet: egyénileg vagy társasutazással, gyalog vagy hajóval, térképpel, útikönyvvel – vagy úgy, hogy egy kis időre a világ látogat el hozzánk. Így lesz ez most Budapesten is, ahová 2004. szeptember 24. és november 22. között a Dolomitok közvetlen szomszédságából költözik be Dél-Tirol fővárosa: a város történelmét, kultúráját és kulináris élvezeteit gazdag és sokszínű programkínálattal hozza el hozzánk.

Bolzano (német nevén Bozen) az északról érkezőknek az első olasz, a délről jövőknek az első német város. A Budapesti Történeti Múzeumban (BTM) rendezett vendégtárlaton a Dolomitok alkotta vezérvonal révén ismerhetjük meg a Brenner-hágó alatti települést: egyedülálló kultúráját, történelmét, kereskedelmi fejlődését, népművészetét, bortermelési hagyományát és mai arculatát. Mindez Bolzano-Bozen múzeumai együttműködésének köszönhetően tárul eleven tablóként a látogatók elé. Mindent megtudhatunk továbbá a város legfőbb régészeti kincséről, Ötziről, a több mint 5000 éves rézkori férfiúról: a „jégember” életmódjával és korával játékosan és „komolyan” is megismerkedhetünk az izgalmas multimédiás tárlaton. A Közép-európai Kulturális Intézet kisebbségi konferenciája Dél-Tirol példáján mutatja be a regionalizmus és gazdaságélénkítés összefüggéseit. Bolzano mozgóképeit az Urániában egy háromnapos filmfesztivál, zenei életét a megnyitón egy fúvóskoncert, a budapesti Olasz Kultúrintézetben pedig a Mahler Ifjúsági Zenekar koncertje hozza közelebb a budapestiekhez.

A Leica-Fotoclub megkísérelte a lehetetlent: 24 óra alatt képekben örökítette meg a város lelkét. A 17 fényképész és Bolzano találkozásából kiállítás született: 80 fotó tárja elénk a hegyek közé épült város kontrasztokban gazdag lelkét. A fotósok a BTM-beli kiállításuk alatt Budapestet veszik majd lencsevégre, hogy aztán velünk együtt költözzenek tovább a világ egy másik tájára.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.